در دنیای پرهیاهو و متنوع امروز جذب و ماندگاری مشتری یکی از دغدغه‌های اصلی هر تولیدکننده است. برندینگ که به قولی سابقه ای در حدود یک دهه در کشور ما دارد، می تواند به عنوان یک مزیت رقابتی موجب متمایز شدن شرکت‌ها از یکدیگر و پیروزی در میدان رقابت بشود. 

  وفاداری و ماندگاری مشتری در درازمدت مسئله‌ایست که این روزها کم‌رنگ‌تر از عصر شامپو تخم‌مرغی، آدامس خروس‌نشان، چای شهرزاد، خودکار بیک و... به چشم می‌خورد و باید دید که امروز چه مسئله‌ای مشتری را وفادار خواهد کرد. به عبارت دیگر، چگونه می توان ماندگاری برندهای ایرانی را افزایش داد. به گزارش دنیای اقتصاد و به نقل از ایسنا*، محمود محمدیان، عضو هیئت مدیره انجمن علمی بازاریابی ایران در این خصوص می‌گوید: متاسفانه در کشور ما فقط منظر ظاهری و تصویر بصری برند دیده می شود، البته منظر بصری دارای اهمیت است، اما عمق برند اصل بوده، به این معنا که کالاهایی که در سطحی از استاندارد و موفقیت عمل کرده وتوانسته مشتری خود را جذب کند، روی ابعاد بصری آن نیز کار کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از مواردی که باعث می‌شود شرکت‌ها از یکدیگر متمایز شوند، برندینگ است، اظهار می‌کند: در کشور ما فقط یک دهه است که به این موضوع پرداخته شده، این در صورتی است که اگر واحدهای تولیدی نتوانند در بازارهای داخلی برند موفق بسازند، دیگر بازار خوبی در داخل و خارج نخواهند داشت.وی ادامه می‌دهد: یکی از عواملی که مردم به آن اهمیت داده و اقبال بیشتری برای خرید نشان می‌دهند برند کالاست، در حقیقت برند اعتماد مردم است و اگر شرکتی بخواهد موفق شود، باید رابطه‌ای پایدار از نظر کیفیت و برند شناخته شده داشته باشد.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی بازاریابی ایران عنوان می‌کند: زمانی که کالا کیفیت لازم را داشته باشد برند شده و مردم با خرید یکبار آن مشتری دائمی‌اش می‌شوند، به عنوان مثال بسیاری از محصولات کشور در بخش‌های گوناگون همچونموادغذایی  و یا شوینده‌ها امروز به برند تبدیل شده‌اند که سایر اقلام مشابه نیز با همان نام برند شناخته می شوند.

محمدیان با اشاره به اینکه شرکت‌ها در عرصه بین‌الملل دو راه پیش رو دارند، می‌گوید: راه نخست این است که برند شوند و مشتریان ویژه خود را داشته باشند و راه دوم حرکت کردن بدون پرداختن به موضوع برند و فقط از طریق قیمت پایین است که این نوع رقابت پایدار نیست.وی با تاکید بر اینکه در حوزه برندینگ بسیار ضعیف عمل کرده‌ایم ، اظهار می‌کند: بخش اعظم صادرات کشور را نفت ، گاز و پتروشیمی تشکیل می‌دهد و صادارت برندمحور نداشته‌ایم، در صورتی که کشورهای پیشرفته صادراتی مبنی بر برند دارند، چون بدون توجه به برند در بازارهای جهانی ارزش افزوده کمی را نصیب کشور می‌کند. 

عضو هیئت مدیره انجمن علمی بازاریابی ایران یادآور می‌شود: تصویر صادرات امروز کشور این بوده که برندهای ما هنوز نتوانسته‌اند در بازارهای بین‌المللی حرکت کنند و این ناشی از آگاهی کم نسبت به برند بوده است. محمدیان ادامه می‌دهد: برند را می‌توان از چند حوزه بررسی کرد که متاسفانه در کشور ما فقط منظر ظاهری و تصویر بصری برند دیده می‌شود، البته منظر بصری دارای اهمیت است، اما عمق برند اصل بوده به این معنا که کالاهایی که در سطحی از استاندارد و موفقیت عمل کرده و توانسته مشتری خود را جذب کند، روی ابعاد بصری آن نیز کار کنیم.

وی با بیان اینکه صرف پرداختن به ابعاد بصری ممکن است در کوتاه مدت به جذب مشتری کمک کند اما مشتری را وفادار نمی‌کند، بیان می‌کند: باید با برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی ذهن بیننده، تولیدکننده و کارآفرین را نسبت به این موضوع حساس کنیم.

* مورخ 18 مرداد 1395

منبع عکس: اینترنت سایت mbaskool.com

ارسال نظرهای شما :

نظری ثبت نشده است.